Att tänka på när du ska köpa Snöslunga

Hösten är på intåg och kylan kommer krypande. Snart är vintern här och snön lägger sig vit på backen. Det kanske får dig att komma ihåg tidigare vintrar och hur du dag efter dag tvingades skotta bort snön för hand bara för att se snön falla igen dagen därpå vilket tvingade dig att skotta en gång till.

Kanske har detta fått dig att till kommande vinter införskaffa en snöslunga? Bra val, det kommer spara dig åtskilliga timmar och slit. Men samtidigt kanske du inte riktigt har koll på vilken typ av slunga du ska välja eller vart du ens kan köpa en?

I den här artikeln tar vi upp några viktiga punkter som kan vara bra att tänka på när du ska välja snöslunga.

 

Köptips för Snöslungor

Här följer några saker som kan vara bra att fundera på innan du väljer vilken snöslunga du ska köpa.

  • Hur stor yta kommer du behöva använda snöslungan på och hur mycket samt vilken typ av snö kommer det finnas? Ju större ytor och mer snö desto större snöslunga lämpar sig för dig. En snöslunga med kraftig motor och stor arbetsbredd kommer vara betydligt effektivare att ta bort snömassorna med än en mindre modell.
  • Vilket typ av underlag kommer du behöva köra på? En 1-stegsslunga lämpar sig för att köra på mindre och jämna ytor med lite mindre snö. Behöver du köra på grus krävs det att du har en 2-stegsslunga där du kan reglera höjden på inmatningsskruven. Är det större ytor med grus bör du alltså utesluta de lite mindre 1-stegsslungorna.
  • En modell med elstart kommer vara lättare att starta när det är kallt. Välj därför en sådan modell om du problemfritt vill kunna få igång din snöslunga under de kallaste dagarna.
  • Vissa snöslungor har inbyggda värmeslingor i handtagen. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill kunna köra din snöslunga på ett mer komfortabelt sätt.